Google'dan kontakt lens kamera

Google's contact lens camera
Google, kontak lense monte edilebilen bir kamera için patent aldı. Yeni teknolojinin Google'ın geliştirdiği diğer ürünlerle entegre edilmesi bekleniyor.

Giyilebilir teknolojiler konusunda en fazla yatırım yapan şirketlerden olan Google, ABD Patent Ofisi'ne yaptığı bir başvuru ile kontak lens şeklinde bir kameranın patentini aldı.
Google Smart Contact Lens
Patent Bolt internet sitesinin haberine göre şirket kontak lense monte edilebilen bir kamera geliştirecek. Akıllı kontak lenslerin üretilmesine olanak tanıyacak yeni teknoloji ile gerçek dünya ile sanal dünya arasında iletişim kurulacağı düşünülüyor.

Patentte yer alan detaylarda farlı komponentler de olduğu görülüyor. Bunların ne olduğu hakkında net bir fikir olmasa sıcaklık ya da basınç sensörü olması da mümkün. Kontak lensin sadece görüntü kaydı yapacağı düşünülse de üzerinde bulunan diğer sensörlerle bu lense görüntü aktarılabilir. Bu olduğunda sanal dünyadaki görüntüler insan gözüne yansıtılabilecek.

Daha önce kandaki şeker miktarını ölçen kontak lens geliştirdiğini açıklayan Google'ın bu hamlesi kontak lens çalışmalarını bir adım öteye taşıyor. Patenti alınan teknolojinin kullanıma geçip geçmeyeceği ise bilinmiyor. Diğer firmalar için olduğu gibi Google'da da patenti alınan her teknoloji hayata geçirilmeyebiliyor.

google contactlense

Yorumlar

Popüler Yayınlar